Monday, May 13, 2013

Taska Baru - Taska Nur Arissa at Taman Nusari Bayu 2

Assalamualaikum.


Lega mak akhirnya dapat jugak jumpa taska yang elok serta berpatutan harganya. Tuhan jelah tahu seksanya nak deal ngan behavior Delisya lately specially lepas stop hantar dia kat Taska Nur Rayqal last month. Dia makin kuat memberontak, taknak dengar cakap, kerek ngn orang termasuk aku, and paling worst is bila kemahuan dia x dipenuhi, die start throwing tantrums and meroyan bagai nak gile. Habis lebam2 tangan aku kena gigit taw! 

I tried to understand her behavior, tapi lama2 penat jugak lah. As a parents, kita tak boleh sentiasa menurut apa je permintaan anak2 sebab nanti diorang jadi raja and thats what happened now. Sebab die dah tau dah the easiest way to get a thing is by screaming. So the parents will get tensed and beralah. Man..i dont know where i went wrong..

Rumah Ibu yang sekarang hantar ni die caj RM250 & RM280. Tapi environment rumah la, bukan macam taska yang ada mainan everywhere, cartoon and songs on TV, etc so mungkin Delisya having culture shock Plus Ibu ada 3 org anak lelaki berusia 3-7 thn so mungkin Isya cant get along well. Hari pertama hantar ok. 2nd day meronta2 taknak, nak ikut kitorang gi kerja, 3rd day masuk simpang je dh buat prangai dalam kereta, menangis2 sampai mcm nak sawan. Hati aku pun tak tenang la nak gi kerja and it goes on and on sampai harini. Takleh jadi i had to look for another Taska utk die..Si Dafiya mmg taktau ape2 lagi budak tu..

So yesterday i found out this nursery from Facebook by google 'Taska Sendayan' and it leads me to them. Discuss and tengok2 luar dalam semua petang smlm, we decided this is it. They charge RM200 & RM250. so kira oklah kan..Makan minum semua diorang buat so aku takyah risau nak bangun awal pagi masak bubur ke hape..Kalau aku rajin, aku bekalkan..Kalau tak, diorang bagi je..And ape yang lebih menyeronokkan aku is that..NO Overtyymmmeee!! Suke sangat! 

Taska ni operated 24hours. Sebabnya owner tu stay situ jugak and she got no kids, thats why die sayang budak. I guess?? And persekitaran pun nampak bersih and selamat..Bebudak tak ramai sangat, kira oklah dengan harga yg dia caj..If let say malam minggu aku nak gi dating ngn papa and taknak bwk diorang, i can leave to them without any charges! How cool is that, huh?? Alhamdulillah Allah permudahkan segalanya kali ni..lepas berhempas pulas aku mencari dan mencari akhirnya ketemu jua taska ni..kat belakang rumah aku je pon..boleh aku tak perasan selama ni?? Nampak sangat x mesra jiran tetangga hehee...

7 comments:

  1. askum sis nak tanya,ada aktiviti tak utk anak2 ni?coz my boy dh 3 thn sj nk antar dia suke nak berkawan..wlaupun sy x bekerja ank ni meronta2 nk sekolah. tadika ada tp dia terlalu kecik pulak..senang citer masih pakai pampes lg huhu

    ReplyDelete
  2. soryy lame x bukak blog ni..baru perasan. so far mcm kureng sketla..act nama die dh tukar jd taska Equ Mia. compare ngan taska rayqal yg saye hantar sblm ni, byk jgk new things dia bljr and nmpk prkembangan yg bagus jgk cuma trpaksa stop sbb yuran naik mndadak. yg taska skrg ni rasenye hari2 bljr ikut dvd jela cm lagu, and cartoon..main indoor playground. nothing much mcm aktiviti tadika..=( myb sbb tu la die x caj mahal...

    ReplyDelete
  3. Salam sis..nk tnya taska ni kat mana eh? Ada ambik bby lgi x? Ada no.tel?

    ReplyDelete
  4. taska ni kat nusari bayu 2, bdr sri sendayan. so far yg dia jaga less than 20. most of them dh besar. yg baby ada 2 org 6 bulan, seorang 10 bulan dan 2 lg xpasti bape bulan. boleh tnya owner dia zehan - 017 424 9653

    ReplyDelete
  5. Ade lg ke taska ni ke da tutup?

    ReplyDelete
  6. ade lagi fiez..cuma dh tukar nama..

    ReplyDelete